De voedingssector stelt bijzonder hoge eisen op het vlak van kwaliteit, hygiëne en traceerbaarheid. Bedrijven in de productie, de verwerking en de distributie van vlees, vis en zuivelproducten moeten beantwoorden aan de strengste normen zoals ISO, HACCP, BRC, IFS, GMP enz. Wie een voedingsbedrijf wil bouwen, uitbreiden of renoveren moet rekening houden met specifieke voorschriften op het vlak van o.m. temperatuur- en vochtigheidscontrole, ventilatie, scheiding van reine en onreine zones, materiaalkeuze van vloeren, muren, meubelen enz.
Van ontwerp tot coördinatie
Studiebureau Vangheluwe heeft ruime ervaring in de voedingsindustrie en kent alle technieken en vereisten door en door. Wij zijn dan ook perfect geplaatst om de technische installaties voor uw voedingsbedrijf te ontwerpen, de nodige aannemers voor u te selecteren en het project in zijn geheel te coördineren.
Minder voor casco, meer voor technieken
Onze roots in de industriebouw laten ons toe om de ruwbouw van uw voedingsbedrijf snel, efficiënt en prijsbewust af te werken, zodat meer middelen overblijven voor de technieken, de inrichting en de afwerking – aspecten die in de food vaak een stuk duurder uitvallen dan verwacht. Uiteraard houden we permanent rekening met het wettelijke kader ter zake.